Fodeler med forbrukslån

Forbrukslån har sine fordeler og ulemper, akkurat som mange andre ting. Med et forbrukslån er det mulig å få oppfylt noen drømmer som kanskje ellers ikke hadde vært mulig å få oppfylt, men ulempen er at det koster penger. Det kan derfor være lurt å tenke seg om et par ganger før du sender en lånesøknad av gårde. En ting er at du bør være 100 % sikker på at du trenger lånet og ikke har mulighet til å spare opp i alle fall deler av beløpet du trenger. Noe annet er at du bør være sikker på at du har økonomi til å betjene et forbrukslån.

Fordelen med et forbrukslån er at du kan bruke det til de fleste formål. Uansett om du har fått en ekstraregning du må betale, ønsker nye møbler til hytta, trenger nytt kjøkken eller refinansiere kredittkortgjelden, så er det mulig med et slikt lån. Med mulighet for å låne penger, så er det også mulighet for å finansiere det meste og du trenger heller ikke å stille noe sikkerhet for lånet.

 

 

Tilbakebetaling

Banken eller finansieringsselskapet ønsker selvsagt at du betaler lånet tilbake som avtalt og dette er en av grunnene til at du må gjennom en kredittvurdering. Her ønsker banken å sjekke at du har orden i økonomien, slik at du kan betale ned på lånet i henhold til den plan dere avtaler. Derfor bør du også på forhånd sette opp et budsjett. Her kan du få et overblikk over din økonomiske situasjon og se om det er plass til å betale et ekstra beløp hver måned til et lån, uten at du setter deg i en vanskelig situasjon. Med et lån på kr 65 000, som du betaler ned på fem år, så må du regne med en ekstra kostnad på kr 1 500 i måneden. Du kan selvsagt velge en lengre nedbetalingstid, og hos de fleste banker og finansieringsselskaper kan du velge inntil 15 års nedbetaling. Husk likevel på at selv om dette gir deg lavere månedlige beløp, så vil det gjøre lånet dyrere fordi renten da løper i hele perioden. Om du må betale en effektiv rente på 16 % for et lån på kr 65 000 og du bruker fem år på nedbetalingen, så vil dette koste mer enn kr 30 000 i renteutgifter alene. Hvis du dobler nedbetalingstiden, så vil du slippe med kr 500 mindre hver måned, men til gjengjeld vil det koste deg det dobbelte i renteutgifter.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *