Populære forbrukslån

Vi har funnet frem til tre forskjellige banker og finansieringsselskaper som alle har det til felles at de hører til blant de mest populære på markedet. Les mer om hva de kan tilby og hvilke betingelser du kan få hos hver av dem.

 

KapitalKassen

Kapitalkassen har ikke vært på det norske markedet så lenge, men har likevel vunnet en posisjon som en av de mest populære på den korte tiden de har tilbudt sammenligning av forbrukslån. Her kan du søke om mindre lån fra kr 5000 og store lån på kr 600 000. Du kan selv velge hvor lang tid du vil bruke på nedbetalingen, alt fra ett år og helt inntil 15 år. Renten fastsettes individuelt etter en kredittvurdering, men den minste effektive renten er på 9,59 % og så går den opptil 21,24 %. Inkludert i den effektive renten er det månedlige termingebyr på kr 30 og et etableringsgebyr på kr 950. Ved lån på mindre enn kr 25 000 slipper du med kr 450 i gebyr og de minste lån koster ingenting i etableringsgebyr.

  • Det er et par krav til deg som ønsker å søke om lån hos KapitalKassen:
  • Du må være norsk statsborger
  • Du må ha en fast innkomst
  • Du må ikke ha aktive inkassosaker eller betalingsanmerkninger
  • Og du må ha fylt 18 år

Disse regler gjelder også hos de fleste andre banker og finansieringsselskaper, men det kan være andre aldersgrenser og andre krav til inntekten din. Du søker om forbrukslån og denne blir godkjent vil du motta et lånetilbud med de betingelser som banken kan tilby deg. Tilbudet er helt uforpliktende og du velger selv om du vil akseptere det eller ikke. Om du kan godkjenne det, må du signerer for lånet med din BankID samt sende inn en kopi av siste lønnsslipp og den seneste likning. Når dette har blitt godkjent vil du få lånet utbetalt. Du søker også om lån hos de andre bankene på samme måten.

 

Santander

Dette er det mest populære forbrukslånet om du kun trenger et mindre lån. Her er lånegrensen kr 350 000, men du kan også låne ned til kr 10 000. Ser du på lån på mindre enn kr 70 000, så er dette lånet det rimeligste, primært på grunn av at du ikke betaler etableringsgebyr og termingebyr. Lånet kan betales tilbake på inntil 15 år, men du velger selv lengden på nedbetalingen. For lån som er større enn kr 70 000 tilkommer det et etableringsgebyr på kr 950 og et termingebyr på kr 70. Renten fastsettes etter kredittvurderingen, men den laveste effektive renten er på 8,6 % og så går den opp til over 25 %. Det stilles de samme kravene hos Santander, som hos KapitalKassen, men du må være minst 23 år for å kunne søke.

 

Opp Finans

Dette er også en av de store aktørene og eid av Gjensidige Bank. Her kan du låne fra kr 10 000 og opptil en halv million kroner. Som en av få banker er det forskjell på hvor lang tid du kan bruke på å betale lånet tilbake. Mindre lån på inntil kr.25 000 kan du betale ned på fire år, de litt større lån kan du betale ned på åtte år og de store lånene kan du bruke 15 år, om du ønsker dette. Den effektive renten begynner på 7,98 % og går opp til 22,98 %, alt avhengig av kredittvurderingen. Samtidig må du betale et termingebyr på kr.50 og et etableringsgebyr på kr 950. Betingelsene for å søke er stort sett de samme som hos de andre bankene, men du må ha fylt 21 år og ha en årlig inntekt på kr 200 000.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *